Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 0.75 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar nymalen
- 1 dl vatten
- 400 g lammfärs
- 4 prt kamutvete snabbkokt
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 st vitlöksklyftor
- 2.5 st kvistar rosmarin
- 2 st paprikor stora röda
- 20 st svarta oliver urkärnade
- smör att steka i
- 1 dl sherry eller rött vin
Gör så här
1
Blanda ströbröd, salt och peppar i rejäl bunke, rör i vatten och låt svälla 10 minuter. Blanda sedan i färsen till jämn smet.
2
Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen, men smaksätt kokvattnet med buljongtärning, pressad vitlök och rosmarin. Följ förpackningens mängd och tid.
3
Halvera sköljda paprikor, ta ur kärnhus. Fyll halvorna med färs, peta in några oliver i varje halva. Stek paprikorna med färssidan ner i lättbrynt smör på dryg medelvärme i stekpanna. När färsen fått fin färg vänds paprikorna och får steka ett par minuter på skålsidan. Tillsätt sedan vin, lägg på lock och sänk värmen. Låt småputtra ytter-ligare cirka 7 minuter.
Näringsvärde: Kcal 524, Fett 21 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 7 g