Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.75 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar nymalen
  • 1 dl vatten
  • 400 g lammfärs
  • 4 prt kamutvete snabbkokt
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 st kvistar rosmarin
  • 2 st paprikor stora röda
  • 20 st svarta oliver urkärnade
  • smör att steka i
  • 1 dl sherry eller rött vin

Gör så här

1
Blanda ströbröd, salt och peppar i rejäl bunke, rör i vatten och låt svälla 10 minuter. Blanda sedan i färsen till jämn smet.

2
Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen, men smaksätt kokvattnet med buljongtärning, pressad vitlök och rosmarin. Följ förpackningens mängd och tid.

3
Halvera sköljda paprikor, ta ur kärnhus. Fyll halvorna med färs, peta in några oliver i varje halva. Stek paprikorna med färssidan ner i lättbrynt smör på dryg medelvärme i stekpanna. När färsen fått fin färg vänds paprikorna och får steka ett par minuter på skålsidan. Tillsätt sedan vin, lägg på lock och sänk värmen. Låt småputtra ytter-ligare cirka 7 minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 524, Fett 21 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 7 g