Du behöver
- 1 l fiskbuljong (av fond eller tärning)
- 400 g laxkött renskuret, urbenat
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 3 st kajennpeppar duttar
- 500 g savojkål
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Koka upp buljongen. Mixa lax med ägg, mjölk, potatismjöl, salt och kajenn. Forma ovala bullar med hjälp av kupad våt hand och stor sked. Sjud hälften av fiskbullarna i taget i knappt bubblande buljong cirka 7 minuter. Ta upp.
2
Klyfta eller skiva kålen 2–3 centimeter brett. Sjud den nätt och jämnt mjuk under lock i vid kastrull med saltad och pepprad grädde med vatten, 7–10 minuter. Servera fiskfrikadeller och gräddkål med kokt ris.
Näringsvärde: Kcal 577, Fett 45 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 3 g