Du behöver

  • 1 l fiskbuljong (av fond eller tärning)
  • 400 g laxkött renskuret, urbenat
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 st kajennpeppar duttar
  • 500 g savojkål
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp buljongen. Mixa lax med ägg, mjölk, potatismjöl, salt och kajenn. Forma ovala bullar med hjälp av kupad våt hand och stor sked. Sjud hälften av fiskbullarna i taget i knappt bubblande buljong cirka 7 minuter. Ta upp.

2
Klyfta eller skiva kålen 2–3 centimeter brett. Sjud den nätt och jämnt mjuk under lock i vid kastrull med saltad och pepprad grädde med vatten, 7–10 minuter. Servera fiskfrikadeller och gräddkål med kokt ris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 577, Fett 45 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 3 g