Rödbetskalops med vita timjanbönor

Du behöver 1 kg färska rödbetor 3 st gula lökar 2 msk olja 1.5 msk vetemjöl 5 dl grönsaksbuljong (av tärning) 2 st lagerblad 5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska rödbetor
  • 3 st gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 5 dl grönsaksbuljong (av tärning)
  • 2 st lagerblad
  • 5 st kryddpepparkorn
  • salt (vit)peppar
  • 2 st burkar stora vita bönor ätfärdiga
  • timjankvistar några

Gör så här

1
Skala betorna och klyfta dem tunt, liksom löken. Fräs i oljan i gryta ett par minuter på medelvärme. Pudra över mjöl, rör om och späd med 4 deciliter av buljongen. Lägg i lagerblad och pepparkorn, koka betorna mjuka, cirka 25 minuter Kolla med sticka.

2
Värm bönorna försiktigt i en bottenskyla buljong tillsammans med timjan, under lock. Servera till rödbetskalopsen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 516, Fett 15 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 21 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top