Du behöver
- 1 kg färska rödbetor
- 3 st gula lökar
- 2 msk olja
- 1.5 msk vetemjöl
- 5 dl grönsaksbuljong (av tärning)
- 2 st lagerblad
- 5 st kryddpepparkorn
- salt (vit)peppar
- 2 st burkar stora vita bönor ätfärdiga
- timjankvistar några
Gör så här
1
Skala betorna och klyfta dem tunt, liksom löken. Fräs i oljan i gryta ett par minuter på medelvärme. Pudra över mjöl, rör om och späd med 4 deciliter av buljongen. Lägg i lagerblad och pepparkorn, koka betorna mjuka, cirka 25 minuter Kolla med sticka.
2
Värm bönorna försiktigt i en bottenskyla buljong tillsammans med timjan, under lock. Servera till rödbetskalopsen.
Näringsvärde: Kcal 516, Fett 15 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 21 g