Du behöver
- 1 liten gul lök
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl finhackade, färska örter
- (t ex persilja och basilika)
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- Varm tomatsallad:
- 500 g cocktailtomater
- 2 msk olivolja
- 1 rödlök
- ca 100 g rucola
- 200 g fetaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken fint. Lägg i en bunke med ströbröd och vatten. Låt svälla 5 minuter.
2
Tillsätt färs och resterande ingredienser till färsbollarna och arbeta ihop till en jämn, slät färs. Forma stora bollar, stek dem runt om i smör i en panna i 3–4 minuter.
3
Lägg tomaterna i en form, vänd runt i lite olivolja, salt och peppar.
4
Ställ tomaterna i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Skala och skär rödlöken i mycket tunna skivor. Blanda med tomaterna och rucola direkt i formen.
5
Servera bollarna med tomaterna samt fetaost i bitar.
Näringsvärde: Kcal 496, fett 31 g, kolhydrater 14 g, fibrer 3 g