Du behöver

  • 1 liten gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl finhackade, färska örter
  • (t ex persilja och basilika)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Varm tomatsallad:
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • ca 100 g rucola
  • 200 g fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken fint. Lägg i en bunke med ströbröd och vatten. Låt svälla 5 minuter.

2
Tillsätt färs och resterande ingredienser till färsbollarna och arbeta ihop till en jämn, slät färs. Forma stora bollar, stek dem runt om i smör i en panna i 3–4 minuter.

3
Lägg tomaterna i en form, vänd runt i lite olivolja, salt och peppar.

4
Ställ tomaterna i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Skala och skär rödlöken i mycket tunna skivor. Blanda med tomaterna och rucola direkt i formen.

5
Servera bollarna med tomaterna samt fetaost i bitar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 496, fett 31 g, kolhydrater 14 g, fibrer 3 g