Du behöver
- ? rulle kyld smördeg
- 2 msk mjölk
- (fling)salt
- 1 tsk kumminfrön
- 5 dl hönsbuljong av tärning
- ca 400 g (tinade) gröna ärter
- 1 dl matlagningsgrädde
- kajennpeppar
- 1 dl smetana eller creme fraiche
- 1–2 msk riven pepparrot
- svartpeppar
- lite klippt gräslök
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Pensla degen med mjölk, strö på ett par nypor salt samt kummin. Sporra eller skär degen till 4–8 remsor och sno dem till krumelurer. Grädda på papprad plåt mitt i ugnen till fin färg, 15–20 minuter.
2
Hetta upp buljongen med ärter och grädde, småsjud 5 minuter. (Stav)mixa soppan, smaka av med salt och en dutt kajennpeppar.
3
Krydda smetanan med en nypa salt, pepparrot och nymalen svartpeppar efter egen smak. Strö på gräslök.