Ärtgrön soppa med smördegskrumelur

Du behöver ? rulle kyld smördeg 2 msk mjölk (fling)salt 1 tsk kumminfrön 5 dl hönsbuljong av tärning ca 400 g (tinade) gröna ärter 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ? rulle kyld smördeg
  • 2 msk mjölk
  • (fling)salt
  • 1 tsk kumminfrön
  • 5 dl hönsbuljong av tärning
  • ca 400 g (tinade) gröna ärter
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • kajennpeppar
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • 1–2 msk riven pepparrot
  • svartpeppar
  • lite klippt gräslök

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Pensla degen med mjölk, strö på ett par nypor salt samt kummin. Sporra eller skär degen till 4–8 remsor och sno dem till krumelurer. Grädda på papprad plåt mitt i ugnen till fin färg, 15–20 minuter.

2
Hetta upp buljongen med ärter och grädde, småsjud 5 minuter. (Stav)mixa soppan, smaka av med salt och en dutt kajennpeppar.

3
Krydda smetanan med en nypa salt, pepparrot och nymalen svartpeppar efter egen smak. Strö på gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top