Fiskpaket på potatiskoket

Du behöver 500 g fast potatis, gärna ganska små 600 g fiskfilé, t ex torsk 200 g frysta sockerärter 50 g smör 1/2 tsk dillfrö...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fast potatis, gärna ganska små
  • 600 g fiskfilé, t ex torsk
  • 200 g frysta sockerärter
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk dillfrö
  • rivet skal av 1 stor citron
  • finskuren gräslök

Gör så här

1
Tvätta och lägg potatisen i botten av en riktigt rymlig kastrull. Salta och häll på vatten så att det precis täcker potatisen. Låt koka upp.

2
Skär under tiden fisken i portions­bitar. Fördela sockerärter på fyra rejäla smör- eller bakplåtspappersark och lägg på fisken. Salta och peppra. Skär smöret i fyra bitar och lägg på fisken.

3
Strö över dillfrö och skal av citron. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan över fiskbitarna (skär den andra halvan i fyra bitar att ha till servering).

4
Nyp ihop till täta paket.

5
När potatisen kokat upp, sänk värmen så att potatisen småkokar. Lägg fiskpaketen på potatisen och sjud tills potatisen är mjuk, i 15–20 minuter beroende på storlek. Vik försiktigt upp ett paket och kontrollera fisken efter 15 minuter. Lyft försiktigt ur fiskpaketen. Häll av vattnet från potatisen. Strö över gräslöken och servera fisken med potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 415, Fett 12 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top