Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl quinoa sköljd
  • 8 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st broccoli (ca 250 g)
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 150 g rostbiff grillad, skivad
  • vinägrett
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap grov
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i ett par minuter, utan att den får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka upp, låt koka cirka 15 minuter. Häll av överflödig vätska.

2
Dela broccolin i små buketter. Skär paprikan i bitar. Fräs grön­sakerna i olivolja i panna cirka 2 minuter. Pressa över vitlöken. Salta och peppra. Vänd ihop med quinoan.

3
Rör ihop vinäger och senap. Rör ner oljan, lite i taget, till en sås. Salta och peppra. Servera quinoan med rostbiffen. Ringla över vinägrett.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 427, Fett 21 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 9 g