Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 4 dl quinoa sköljd
- 8 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st broccoli (ca 250 g)
- 1 st röd paprika
- 1 msk olivolja till stekning
- salt och peppar
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 150 g rostbiff grillad, skivad
- vinägrett
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap grov
- 3 msk olivolja
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i ett par minuter, utan att den får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka upp, låt koka cirka 15 minuter. Häll av överflödig vätska.
2
Dela broccolin i små buketter. Skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i olivolja i panna cirka 2 minuter. Pressa över vitlöken. Salta och peppra. Vänd ihop med quinoan.
3
Rör ihop vinäger och senap. Rör ner oljan, lite i taget, till en sås. Salta och peppra. Servera quinoan med rostbiffen. Ringla över vinägrett.
Näringsvärde: Kcal 427, Fett 21 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 9 g