Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 selleri
  • 15 cm purjolök
  • 1 msk olivolja
  • ca 220 gr kokta kikärtor
  • ca 220 gr kokta stora vita bönor
  • ca 220 gr kidneybönor
  • 3 dl buljong
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
1 Hacka vitlöksklyftan. Skär selleri och purjolök i tunna skivor. Fräs i olivolja.

2

3
2 Rör ner bönorna och häll över buljong. Rör ner kryddorna.

4

5
3 Låt puttra tio minuter. Smaka av med salt och peppar.

6

7
4 Servera med bröd eller risoni samt en grönsallad vid sidan.


Kommentar:
Enkel men ljuvlig italiensk husmanskost. Servera gärna med ett lantbröd till.
Selleri innehåller naturliga bitterämnen som stimulerar matsmältningen genom att sätta fart på galla och lever. Den är också rik på kalium, kalcium och magnesium. Dessa tre mineraler påverkar ett högt blodtryck i rätt riktning.

198 kcal*
E% 25 procent protein, 24 procent fett, 51 procent kolhydrater
*= per portion (räknat på 5 port) (endast grytan, ej tillbehör)