Du behöver

  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 tsk margarin
  • 300 gr surkål
  • 1 lagerblad
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk buljongpulver
  • vitpeppar
  • salt
  • 9 sojakorvar
  • färsk mejram

Gör så här

1
1 Skär äpplet i bitar. Hacka löken. Fräs mjukt i margarin.

2

3
2 Låt surkålen rinna av. Rör ner i pannan med lagerblad, vatten, buljongpulver, peppar och salt. Låt puttra medan du steker korven. Skär i mindre bitar och lägg i pannan. Toppa med färsk mejram.

4

5
3 Servera med kokt potatis.


Kommentar:
Att lägga surkål i grytan är ett otippat grepp, men blir riktigt gott. Ta en kryddigare korv om du hittar någon.
Surkål är en riktigt glädjespridare i våra kroppar. Full av vitaminer och nyttigheter verkar den probiotiskt, antioxiderande och sänker GI för hela måltiden.

198 kcal*
E% 20 procent protein, 53 procent fett, 27 procent kolhydrater
*= per portion (endast grytan, ej tillbehör)