Du behöver
- 2 äpplen
- 1 gul lök
- 1 tsk margarin
- 300 gr surkål
- 1 lagerblad
- 2 1/2 dl vatten
- 1 tsk buljongpulver
- vitpeppar
- salt
- 9 sojakorvar
- färsk mejram
Gör så här
1
1 Skär äpplet i bitar. Hacka löken. Fräs mjukt i margarin.
2
3
2 Låt surkålen rinna av. Rör ner i pannan med lagerblad, vatten, buljongpulver, peppar och salt. Låt puttra medan du steker korven. Skär i mindre bitar och lägg i pannan. Toppa med färsk mejram.
4
5
3 Servera med kokt potatis.
Att lägga surkål i grytan är ett otippat grepp, men blir riktigt gott. Ta en kryddigare korv om du hittar någon.
Surkål är en riktigt glädjespridare i våra kroppar. Full av vitaminer och nyttigheter verkar den probiotiskt, antioxiderande och sänker GI för hela måltiden.
198 kcal*
E% 20 procent protein, 53 procent fett, 27 procent kolhydrater
*= per portion (endast grytan, ej tillbehör)