Du behöver

  • 15 cm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 msk olivolja
  • 2 paprikor
  • 2 morötter
  • 1 squash
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 burk hela tomater, 400 gr
  • 400 gr kokta kikärter
  • 1 dl russin
  • 1 dl mandlar

Gör så här

1
1 Hacka lök. Fräs med saffran i olivolja.

2

3
2 Skär paprika, morötter och squash i bitar. Låt fräsa med löken.

4

5
3 Tillsätt tomatpuré, kryddor och hela tomater. Rör om väl. Låt puttra 15 minuter. Häll i kikärtor och russin de sista minuterna.

6

7
4 Hacka mandeln grovt och strö över grytan innan servering.

8
5 Servera med bulgur eller bröd.


Kommentar:
Med russin och nötter blir det en annorlunda smak på denna kikärtsgryta.
Mandel borde vi använda året runt, inte bara under julen. Mandel innehåller mycket kalcium, järn, magnesium och vitamin E.

384 kcal*
E% 16 procent protein, 35 procent fett, 49 procent kolhydrater
*= per portion (endast grytan, ej tillbehör)