Du behöver

  • 1 rödlök
  • 200 gr fast tofu
  • ca 200 gr blomkål
  • 1 msk olja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk limesaft
  • salt
  • 1 knippe färsk koriander

Gör så här

1
1 Hacka löken och skär tofun i små kuber. Ansa blomkålen och skär i mindre bitar. Fräs lök, tofu och blomkål. Löken ska bli gyllene och tofun gärna få lite stekyta.

2

3
2 Häll på kokosmjölk, curry och limesaft, blanda väl. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt. Hacka koriandern och strö över rätten.

4

5
3 Servera med råris och vitkålssallad.


Kommentar:
Har du varit i Thailand eller ätit på en thailändsk restaurang känner du igen smakerna. Starkt och lent på samma gång.

Tofu hittar du i de flesta livsmedelsbutiker eller hälsokosten. Tofu är en massa gjord på sojabönor och väldigt nyttig. Tofu smakar inget i sig självt, men har en fantastisk förmåga att ta upp smaker.

374 kcal per portion (endast grytan, ej tillbehör)
E% 13 procent protein, 77 procent fett, 10 procent kolhydrater