Du behöver
- 1 rödlök
- 200 gr fast tofu
- ca 200 gr blomkål
- 1 msk olja
- 4 dl kokosmjölk
- 2 msk röd currypasta
- 1 msk limesaft
- salt
- 1 knippe färsk koriander
Gör så här
1
1 Hacka löken och skär tofun i små kuber. Ansa blomkålen och skär i mindre bitar. Fräs lök, tofu och blomkål. Löken ska bli gyllene och tofun gärna få lite stekyta.
2
3
2 Häll på kokosmjölk, curry och limesaft, blanda väl. Låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med salt. Hacka koriandern och strö över rätten.
4
5
3 Servera med råris och vitkålssallad.
Har du varit i Thailand eller ätit på en thailändsk restaurang känner du igen smakerna. Starkt och lent på samma gång.
Tofu hittar du i de flesta livsmedelsbutiker eller hälsokosten. Tofu är en massa gjord på sojabönor och väldigt nyttig. Tofu smakar inget i sig självt, men har en fantastisk förmåga att ta upp smaker.
374 kcal per portion (endast grytan, ej tillbehör)
E% 13 procent protein, 77 procent fett, 10 procent kolhydrater