Du behöver

  • 8 st ägg
  • 3.5 dl mjölk
  • 3.5 st kvistar basilika
  • 2 dl ost riven lagrad
  • 3 st plommontomater
  • smör till formen
  • 1 nypa salt
  • 15 st körsbärstomater gärna på kvist

Att servera till

grönsallad med grovrivna morötter
knäckebröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och mjölk lätt. Finhacka basilikan och rör ner den och 1 deciliter riven ost i äggröran. Skär plommontomaterna i bitar och lägg i smord ugnsform. Slå över äggröran. Strö över salt. Gratinera i ugnen i 10 minuter.

2
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på omeletten. Strö på resten av osten och gratinera i ytterligare 10 minuter, eller tills äggröran stelnat i mitten. Djupare form kräver längre gräddning.

3
Servera med en grönsallad med rivna morötter, och gott knäcke­bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 499, Fett 24 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 7 g