Du behöver

  • 4 kycklingfiléer, cirka 500 g
  • 2 msk olivolja
  • 350 g strozzapreti eller annan pasta
  • 200 g champinjoner, i fjärdedelar
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 purjolök, väl sköljd och strimlad
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 påsar (à 70 g) babyspenat
  • 12–16 cocktailtomater, delade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 tsk rivet citronskal (det yttersta gula)
  • strimlad eller hackad bladpersilja

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna längsmed. Banka lite på dem med botten på en kastrull så de blir till tunna schnitzlar. Pensla med olivolja och ställ åt sidan. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Bryn svampen i olivoljan, fräs med vitlöken och purjon. Tillsätt vin, grädde och mjölk, koka ihop någon minut. Rör i spenaten och tomaterna, koka ytterligare någon minut. Krydda med salt, svartpeppar, citronskal och persilja. Grilla kycklingschnitzlarna 2–3 minuter på varje sida i grillpanna eller på utegrillen (eller stek i stekpanna), salta och peppra. Rör ner pastan i såsen och servera till kycklingen. Toppa med lite rivet citronskal.