Stekt kycklingklubba med rödkålssallad

Du behöver 4 st kycklingklubbor Kronfågel salt och peppar smör till stekning 0.5 st gul lök i mindre skivor 2 st röda äpplen urkärnade 400...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor Kronfågel
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 0.5 st gul lök i mindre skivor
  • 2 st röda äpplen urkärnade
  • 400 g rödkål i burk t ex från Felix
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 4 prt kokt potatis
  • 4 st gräddsås hemlagad eller färdigköpt

Tillbehör:

sallad

Gör så här

1
Koka potatisen. Krydda kycklingklubborna väl och lägg i en bakpappersklädd form. Stek dem i 225º C i 30-35 min. Obs: Kolla låren med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när de är färdiga. Fräs löken mjuk, tillsätt tärnad äpple och stek ytterligare i någon minut. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hackad persilja tillsammans med rödkålen och låt allt bli varmt. Värm såsen och häll ev. i lite sky från kycklingen. Servera kycklingklubba med potatis, sås och rödkålsröra.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top