Du behöver
- 4 st kycklingklubbor Kronfågel
- salt och peppar
- smör till stekning
- 0.5 st gul lök i mindre skivor
- 2 st röda äpplen urkärnade
- 400 g rödkål i burk t ex från Felix
- 0.5 dl hackad persilja
- 4 prt kokt potatis
- 4 st gräddsås hemlagad eller färdigköpt
Tillbehör:
sallad
Gör så här
1
Koka potatisen. Krydda kycklingklubborna väl och lägg i en bakpappersklädd form. Stek dem i 225º C i 30-35 min. Obs: Kolla låren med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när de är färdiga. Fräs löken mjuk, tillsätt tärnad äpple och stek ytterligare i någon minut. Krydda med salt och peppar. Blanda ner hackad persilja tillsammans med rödkålen och låt allt bli varmt. Värm såsen och häll ev. i lite sky från kycklingen. Servera kycklingklubba med potatis, sås och rödkålsröra.
2
3
Smaklig måltid!