Du behöver
- Skölj och koka quinoan enligt förpackningens anvisning.
- Skåra lammkorven rutig och stek runt om till fin färg.
- Blanda quinoan med kikärter, tomat, gurka, rödlök, persilja, pinjekärnor, vitlök, citronsaft och olivolja.
- Smaka av med salt och peppar.
Gör så här
1
Du behöver
2
2 dl quinoa
3
4 lammkorvar av mergueztyp
4
1 burk (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna
5
12 körsbärs- eller tre stora tomater, i bitar
6
1/2 gurka, skalad, i bitar
7
1/2 rödlök, finhackad
8
1 bunt persilja, hackad
9
4 msk pinjekärnor, rostade
10
2 klyftor vitlök, rivna eller pressade
11
2 msk citronsaft, färskpressad
12
2 msk olivolja
13
salt, nymalen svartpeppar
Näringsvärde: Kcal 543, fett 26 g, kolhydrater 48 g och fibrer 15 g.