Kikärtsquiona med lammkorv

Du behöver Skölj och koka quinoan enligt förpackningens anvisning. Skåra lammkorven rutig och stek runt om till fin färg. Blanda quinoan med kikärter, tomat, gurka,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Skölj och koka quinoan enligt förpackningens anvisning.
  • Skåra lammkorven rutig och stek runt om till fin färg.
  • Blanda quinoan med kikärter, tomat, gurka, rödlök, persilja, pinjekärnor, vitlök, citronsaft och olivolja.
  • Smaka av med salt och peppar.

Gör så här

1
Du behöver

2
2 dl quinoa

3
4 lammkorvar av mergueztyp

4
1 burk (à 400 g) kikärter, sköljda, avrunna

5
12 körsbärs- eller tre stora tomater, i bitar

6
1/2 gurka, skalad, i bitar

7
1/2 rödlök, finhackad

8
1 bunt persilja, hackad

9
4 msk pinjekärnor, rostade

10
2 klyftor vitlök, rivna eller pressade

11
2 msk citronsaft, färskpressad

12
2 msk olivolja

13
salt, nymalen svartpeppar


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 543, fett 26 g, kolhydrater 48 g och fibrer 15 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top