Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 2 (röd)lökar
  • 80 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 msk nystött rosépeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 lövbiffar à 100–125 g
  • 1 msk smör
  • salt, nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Kryssa potatisarna djupt med vass kniv och mikra dem på högsta effekt, cirka 15 minuter om du bakar alla samtidigt. Känn med sticka när de är färdiga. Koka blomkålen mjuk.

2
Skala och skiva löken, stek den mjuk på medelvärme med någon tesked smör. Ta upp. Rör smöret fluffigt med rosépeppar och salt, gaffel är bästa redskapet. Forma fyra klickar, kyl.

3
Hetta upp största stekpannan till maxvärme, lägg i 1 msk smör och stek lövbiffarna någon minut på varje sida. Salta och peppra under tiden. Servera bums.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 497, fett 19 g, kolhydrater 45 g, fibrer 7 g