Du behöver
- 4 bakpotatisar
- 400 g blomkålsbuketter
- 2 (röd)lökar
- 80 g rumsvarmt smör
- 1 1/2 msk nystött rosépeppar
- 1 tsk flingsalt
- 4 lövbiffar à 100–125 g
- 1 msk smör
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Kryssa potatisarna djupt med vass kniv och mikra dem på högsta effekt, cirka 15 minuter om du bakar alla samtidigt. Känn med sticka när de är färdiga. Koka blomkålen mjuk.
2
Skala och skiva löken, stek den mjuk på medelvärme med någon tesked smör. Ta upp. Rör smöret fluffigt med rosépeppar och salt, gaffel är bästa redskapet. Forma fyra klickar, kyl.
3
Hetta upp största stekpannan till maxvärme, lägg i 1 msk smör och stek lövbiffarna någon minut på varje sida. Salta och peppra under tiden. Servera bums.
Näringsvärde: Kcal 497, fett 19 g, kolhydrater 45 g, fibrer 7 g