Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 9 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 500 g broccoli färsk
- 1 dl matlagningsgrädde
- 150 g stekfläsk
- salt, vitpeppar
Mackor
4 skiva danskt rågbröd
100 g grönmögelost
2 krm kummin hel
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en rymlig kastrull utan att det får färg.
2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, låt koka upp. Dela broccolin i små buketter. Koka på svag värme i 3–5 minuter tills broccolin är mjuk.
3
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde, salt och peppar. Späd eventuellt med extra vatten.
4
Finstrimla fläsket, bryn det knaprigt och servera till soppan.
5
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg på en skiva ost på varje skiva bröd, strö över kummin. Gratinera högt upp i ugnen i 2–4 minuter tills de har fått lite färg. Servera till soppan.
Näringsvärde: Kcal 395, fett 25 g, kolhydrater 22 g och fibrer 7 g