Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 9 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g broccoli färsk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 150 g stekfläsk
  • salt, vitpeppar

Mackor

4 skiva danskt rågbröd
100 g grönmögelost
2 krm kummin hel

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en rymlig kastrull utan att det får färg.

2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, låt koka upp. Dela broccolin i små buketter. Koka på svag värme i 3–5 minuter tills broccolin är mjuk.

3
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde, salt och peppar. Späd eventuellt med extra vatten.

4
Finstrimla fläsket, bryn det knaprigt och servera till soppan.

5
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg på en skiva ost på varje skiva bröd, strö över kummin. Gratinera högt upp i ugnen i 2–4 minuter tills de har fått lite färg. Servera till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 395, fett 25 g, kolhydrater 22 g och fibrer 7 g