Tomatgryta med ricottagnocchi

Du behöver 1 st lök stor gul 3 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk salvia torkad 5 dl passerade tomater 1.5 msk grönsaksfond konc...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salvia torkad
  • 5 dl passerade tomater
  • 1.5 msk grönsaksfond konc
  • 1 st burk kikärter
  • salt, svartpeppar
  • gnocchi
  • 1 dl ricottaost
  • 2 dl parmesanost riven
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk vetemjöl
  • citron rivet skal av

Till servering

1 dl pesto färdig
bondbröd

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i oljan med salvia i en gryta tills den har mjuknat och fått lite färg.

2
Häll på tomater och fond. Låt koka ihop cirka fem minuter. Skölj kikärterna och tillsätt i grytan.

3
Koka upp väl saltat vatten i en kastrull. Låt det sedan sjuda.

4
Rör ihop ingredienserna till gnocchin och forma hasselnötsstora bollar med två teskedar.

5
Klicka försiktigt ner gnocchin i det sjudande vattnet. Låt sjuda i ett par minuter tills de flyter upp till ytan. Lägg över i grytan, enklast med hålslev.

6
Servera grytan med pesto och ett gott bondbröd att suga upp all sås med. Slurp!


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 600, fett 19g, kolhydrater 78 g och fibrer 13 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top