Du behöver
- 1 st lök stor gul
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salvia torkad
- 5 dl passerade tomater
- 1.5 msk grönsaksfond konc
- 1 st burk kikärter
- salt, svartpeppar
- gnocchi
- 1 dl ricottaost
- 2 dl parmesanost riven
- 1 st ägg
- 1.5 msk vetemjöl
- citron rivet skal av
Till servering
1 dl pesto färdig
bondbröd
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i oljan med salvia i en gryta tills den har mjuknat och fått lite färg.
2
Häll på tomater och fond. Låt koka ihop cirka fem minuter. Skölj kikärterna och tillsätt i grytan.
3
Koka upp väl saltat vatten i en kastrull. Låt det sedan sjuda.
4
Rör ihop ingredienserna till gnocchin och forma hasselnötsstora bollar med två teskedar.
5
Klicka försiktigt ner gnocchin i det sjudande vattnet. Låt sjuda i ett par minuter tills de flyter upp till ytan. Lägg över i grytan, enklast med hålslev.
6
Servera grytan med pesto och ett gott bondbröd att suga upp all sås med. Slurp!
Näringsvärde: Kcal 600, fett 19g, kolhydrater 78 g och fibrer 13 g.