Du behöver
- 4 Kronfågel kycklingfiléer
- ca 600 5-6 port potatismos med äggula
- Sås
- ½ gul lök finhackad
- 200 g blandad svamp (shitakesvamp, kantareller, champinjoner) + ca 100 g till garnering
- Ca 1 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- Salt och vitpeppar
- Garnering
- Hackad persilja
Gör så här
1
Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna med smör.
2
Krydda med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 15
3
min under lock tills de blir precis färdiga. Låt svalna.
4
Stek svampen och löken tills vätskan dunstat, krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och grädde, låt koka ihop i 10 minuter eller längre om du har tid, smaka av och red av med maizena snabbredning till önskad konsistens.
5
Spritsa potatismoset i smorda portionsformar, lägg i skivade kycklingfiléer. Så här långt kan du förbereda.
6
Vid servering blandas hackad persilja ner i såsen som fördelas över kycklingfiléerna i formarna, gratinera i 225° C tills allt har fått fin färg. Stek under tiden garneringssvampen hastigt i panna men inte längre än de har sin form kvar och toppa formarna med svampen. Strö över hackad persilja.
7
Smaklig måltid !