Du behöver
- 1 bröd, skivat (gärna med solroskärnor eller andra frön)
- 2 dl lättcreme fraiche
- 1 dl saltgurka, hackad
- 1 kruka dill
- svartpeppar
- 1 tub vegetarisk pastej
- 16 cocktailtomater
- 1 burk tångkaviar
Gör så här
1
1 Skär eller stansa ut önskad form av brödet. Viktigast är att kanterna försvinner. Varje bakelse ska ha tre lager bröd.
2
2 Blanda 1/2 dl creme fraiche med saltgurka. Hacka dillen, men spar några kvistar till garnering. Blanda dill och svartpeppar med creme fraichen. Bred krämen på åtta brödbitar. Lägg på nästa lager bröd.
3
3 Bred på vegetarisk pastej. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg dem på pastejen. Lägg på nästa lager bröd.
4
4 Bred på ett tunt lager creme fraiche. Skeda upp generöst med kaviar. Garnera med dill.
En bra början på middagen. Inte lika avancerat som en smörgåstårta, men ack så gott. Dill innehåller bland annat ämnen som skyddar kroppen mot onda bakterier.
235 kcal*
7 g protein, 9 g fett, 31 g kolhydrater
*=per portion