Du behöver

  • 500-600 g kycklinglårfilé från Kronfågel
  • 4 portioner kokt ris
  • Salt och peppar
  • 3 välmogna tomater
  • 1-1 ½ msk höns/köttbuljong fond
  • 3 dl vispgrädde el. mellangrädde
  • Maizena ljus snabbredning
  • 2 msk hackade örtkryddor (t ex oregano, basilika, timjan)
  • 1 paket (140 g) bacon

Gör så här

1
Dela filéerna om de är stora, bryn dem runt om i smör i het panna, krydda med salt och peppar. Fördela köttet jämnt över riset.

2
Skålla tomaterna i kokande vatten (stort sett bara doppa), skala, ta bort kärnor och tärna dem.

3
Blanda samman fond, grädde och låt koka samman i 5-10 minuter. Tillsätt salt, peppar och hackade örtkryddor. Red av till önskad konsistens.

4
Häll såsen över kycklinglådan och grädda i 200° C i ca 10 min.

5
Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta ut formen och strö över tomattärningar och baconbitar.

6
Grädda ytterligare ca 20 min el. tills kycklingen precis är genomstekt. Garnera med kryddgrönt. Smaklig måltid !