Du behöver
- 500-600 g kycklinglårfilé från Kronfågel
- 4 portioner kokt ris
- Salt och peppar
- 3 välmogna tomater
- 1-1 ½ msk höns/köttbuljong fond
- 3 dl vispgrädde el. mellangrädde
- Maizena ljus snabbredning
- 2 msk hackade örtkryddor (t ex oregano, basilika, timjan)
- 1 paket (140 g) bacon
Gör så här
1
Dela filéerna om de är stora, bryn dem runt om i smör i het panna, krydda med salt och peppar. Fördela köttet jämnt över riset.
2
Skålla tomaterna i kokande vatten (stort sett bara doppa), skala, ta bort kärnor och tärna dem.
3
Blanda samman fond, grädde och låt koka samman i 5-10 minuter. Tillsätt salt, peppar och hackade örtkryddor. Red av till önskad konsistens.
4
Häll såsen över kycklinglådan och grädda i 200° C i ca 10 min.
5
Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Ta ut formen och strö över tomattärningar och baconbitar.
6
Grädda ytterligare ca 20 min el. tills kycklingen precis är genomstekt. Garnera med kryddgrönt. Smaklig måltid !