Du behöver
- 2 grapefrukt
- 150 g rucola
- 1 squash
- 100 g pecannötter
- 200 g fetaost
- 1/2 dl vinägrett
Gör så här
1
Filea grapefrukten. Skär ev filéerna i halvor om de är stora.
2
Skölj rucolan och skär i mindre bitar. Skala squashen och skär den i strimlor med en potatisskalare.
3
Hacka nötterna grovt. Blanda grape, rucola, squash och nötter. Smula fetaosten över salladen. Ringla över vinägrett.
En frisk och lätt sallad som passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet. Vill du göra om den till varmrätt kan du lägga till ett par deciliter röda linser.
Ruccola är nyttigare än till exempel isbergssallad. Den är en bra ingrediens i salladen för den som behöver en extra dos antioxidanter.
221 kcal*?
7 g protein
19 g fett
6 g kolhydrater
*=per portion