Du behöver

  • 8 torkade sojafiléer
  • 1 liter buljong
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk torkade örtkryddor
  • salt
  • 4 vitlöksklyftor, hackade

Gör så här

1
1 Koka filéerna i buljong ca 15 min. Pressa ut så mycket vatten som möjligt, det avgör filéernas konsistens.

2
2 Blanda olja, vinäger, kryddor, salt och vitlök, pensla på filéerna. Låt ligga ett par tim, gärna över natten.

3
3 Stek filéerna tills de fått en fin gyllene färg.


Kommentar:
Om du tycker att det verkar för pilligt med torkat sojakött kan du titta i mataffärens kyldiskar efter quornfiléer eller frysta sojafiléer.
Sojafiléer hittar du i större matbutiker, i specialaffärer för vegomat eller i hälsokostaffären. Sojakött innehåller fullvärdigt protein, mineraler, fibrer och är fritt från kolesterol.

104 kcal*
7 g protein, 7 g fett, 3 g kolhydrater
*=per portion