Du behöver
- 8 torkade sojafiléer
- 1 liter buljong
- 1/2 dl olja
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk torkade örtkryddor
- salt
- 4 vitlöksklyftor, hackade
Gör så här
1
1 Koka filéerna i buljong ca 15 min. Pressa ut så mycket vatten som möjligt, det avgör filéernas konsistens.
2
2 Blanda olja, vinäger, kryddor, salt och vitlök, pensla på filéerna. Låt ligga ett par tim, gärna över natten.
3
3 Stek filéerna tills de fått en fin gyllene färg.
Om du tycker att det verkar för pilligt med torkat sojakött kan du titta i mataffärens kyldiskar efter quornfiléer eller frysta sojafiléer.
Sojafiléer hittar du i större matbutiker, i specialaffärer för vegomat eller i hälsokostaffären. Sojakött innehåller fullvärdigt protein, mineraler, fibrer och är fritt från kolesterol.
104 kcal*
7 g protein, 7 g fett, 3 g kolhydrater
*=per portion