Du behöver

  • 1 förpackning Stinas kyckling original
  • Saft och rivet skal av 1 apelsin + 1-2 apelsiner till garnering
  • Enkel risotto
  • 1 hackad gul lök Smör el olja
  • ½ strimlad purjolök
  • Smör el olja
  • 4 port valfritt ris
  • Tillhörande mängd kött/grönsaksbuljong av fond eller tärning att koka riset i
  • 3 tomater 1 knippe hackad persilja 1-2 dl riven parmesanost

Gör så här

1
Pressa apelsinsaft över kycklingbitarna i formen och strö på rivet apelsinskal. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen.

2
Riv med zestjärn ut fina strimlor samt skär av skalet på apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor till dekoration.

3
Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja, tillsätt ris och buljong. Koka enligt anvisning på förpackningen.

4
Skär tomaterna i tärningar och blanda ner dem tillsammans med persiljan mot slutet av kokningen. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.

5
Servera risotton till apelsinkycklingen och garnera med apelsinklyftor. Smaklig måltid !