Du behöver
- 1 förpackning Stinas kyckling original
- Saft och rivet skal av 1 apelsin + 1-2 apelsiner till garnering
- Enkel risotto
- 1 hackad gul lök Smör el olja
- ½ strimlad purjolök
- Smör el olja
- 4 port valfritt ris
- Tillhörande mängd kött/grönsaksbuljong av fond eller tärning att koka riset i
- 3 tomater 1 knippe hackad persilja 1-2 dl riven parmesanost
Gör så här
1
Pressa apelsinsaft över kycklingbitarna i formen och strö på rivet apelsinskal. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
2
Riv med zestjärn ut fina strimlor samt skär av skalet på apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor till dekoration.
3
Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja, tillsätt ris och buljong. Koka enligt anvisning på förpackningen.
4
Skär tomaterna i tärningar och blanda ner dem tillsammans med persiljan mot slutet av kokningen. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
5
Servera risotton till apelsinkycklingen och garnera med apelsinklyftor. Smaklig måltid !