Du behöver
- Kronfågel kycklingfärs, 400 g
- ¾ dl ströbröd
- 1½ dl grädde el. mjölk
- 1 litet ägg
- Ca ¾ tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 msk hackad gul lök
- 1 msk potatismjöl
- Ca 100 g rökt skinka
- Ca 600 g potatis i klyftor
- 1 squash
- 2 paprikor i olika färger
Gör så här
1
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet.
2
Forma färsen till en limpa som läggs i smord ugnsfast form, täck med skinkskivor.
3
Lägg klyftpotatisen runt om limpan i formen, krydda med salt & peppar. Stek i 175° C i ca 45 minuter. När det återstår ca 15 minuter blandas skivad squash och paprika i mindre bitar med potatisen på plåten.
4
Täck ev. limpan mot slutet så att den inte får för mycket färg. Stek ytterligare. Smaklig måltid !