Du behöver

  • Kronfågel kycklingfärs, 400 g
  • ¾ dl ströbröd
  • 1½ dl grädde el. mjölk
  • 1 litet ägg
  • Ca ¾ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 msk potatismjöl
  • Ca 100 g rökt skinka
  • Ca 600 g potatis i klyftor
  • 1 squash
  • 2 paprikor i olika färger

Gör så här

1
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet.

2
Forma färsen till en limpa som läggs i smord ugnsfast form, täck med skinkskivor.

3
Lägg klyftpotatisen runt om limpan i formen, krydda med salt & peppar. Stek i 175° C i ca 45 minuter. När det återstår ca 15 minuter blandas skivad squash och paprika i mindre bitar med potatisen på plåten.

4
Täck ev. limpan mot slutet så att den inte får för mycket färg. Stek ytterligare. Smaklig måltid !