Du behöver

  • Kronfågel kycklinglårfiléer, 500-600 g
  • 500 g fast potatis
  • 2-3 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 1 rödlök
  • Ca 1 liter hönsbuljong från tärning eller fond
  • 2-3 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk ättikssprit (12%)
  • 1 ½ msk socker
  • 2-3 msk färskriven pepparrot

Gör så här

1
Skär lårfiléerna i mindre bitar. Skala potatis och morötter samt skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter och klyfta rödlöken.

2
Bryn kycklingbitarna i smör, krydda med salt och peppar. Häll över buljongen, lägg i potatisbitarna som får sjuda i ca 3 min, tillsätt morötter och sjud ytterligare i 3 minuter. När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts broccolin, löken och sjud alltsammans i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig.

3
Sila från buljongen och spara den. Smält ett par matskedar smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet. Rör i mjölet, späd med buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra samman i ett par minuter.

4
Smaka av med ättikssprit, socker och pepparrot. Häll den varma såsen över kycklinggrytan. Hetta upp och servera allt i ett grytan !

5
Tips Toppa med nyriven pepparrot. Smaklig måltid!