Du behöver
- Kronfågel kycklingklubbor, 825 g
- Grillkrydda
- Ca 1 kg mjölig potatis t ex. King Edvard
- Ca 40-50 g strimlade soltorkade tomater i olja
- Hackad timjan från 1 kruka
- 12-15 svarta små kärnfria oliver
- Salt & nymald svartpeppar
- 3 dl gräddmjölk
- 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här
1
Skala och klyfta potatisen. Varva potatis i en smord form med tomater, timjan, vitlök och oliver. Avsluta det översta lagret med potatis. Krydda rikligt med peppar och salt mellan varven.
2
Blanda gräddmjölken, vilken kan vara 50/50. Pressa ner vitlöksklyftorna i gräddmjölken. Krydda med lite salt och peppar.
3
Häll gräddmjölken över potatisgratängen och grädda i 225° C i ca 1 timma tills potatisen mjuknat och fått färg. Krydda kycklingklubborna och lägg dem i en ugnssäker form bredvid gratängen när det återstår ca 35 min av stektiden av potatisgratängen. Servera en sallad till. Smaklig måltid!