Du behöver

  • Kronfågel kycklingklubbor, 825 g
  • Grillkrydda
  • Ca 1 kg mjölig potatis t ex. King Edvard
  • Ca 40-50 g strimlade soltorkade tomater i olja
  • Hackad timjan från 1 kruka
  • 12-15 svarta små kärnfria oliver
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

1
Skala och klyfta potatisen. Varva potatis i en smord form med tomater, timjan, vitlök och oliver. Avsluta det översta lagret med potatis. Krydda rikligt med peppar och salt mellan varven.

2
Blanda gräddmjölken, vilken kan vara 50/50. Pressa ner vitlöksklyftorna i gräddmjölken. Krydda med lite salt och peppar.

3
Häll gräddmjölken över potatisgratängen och grädda i 225° C i ca 1 timma tills potatisen mjuknat och fått färg. Krydda kycklingklubborna och lägg dem i en ugnssäker form bredvid gratängen när det återstår ca 35 min av stektiden av potatisgratängen. Servera en sallad till. Smaklig måltid!