Du behöver

  • 1 förp Kronfågel kycklingben 900 g
  • Ca 3 msk flytande honung
  • 2-3 msk kinesisk soja
  • 2 tsk råriven ingefära Saft
  • Skal från 1 lime
  • Sallad
  • Ca 5 dl stora vita bönor
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • 1 hackad vitlök
  • 1 röd pepparfrukt utan kärnor
  • 1 påse bladspenat ca 140 g
  • Salt & peppar
  • Smör/olja

Gör så här

1
Salta och peppra benen och stek dem i ugnen i 225° C, 25-30 min tills de blir färdiga och har fått fin färg.

2
Blanda samman honung med soja, ingefära och lime. Fräs paprikorna i mindre bitar i smör/olja tillsammans med vitlök och hackad chili i ett par minuter tills allt mjuknat något men ändå har sin spänst kvar. Vänd ner spenaten och fräs samman en minut. Smaka av med salt.

3
Ta ut de nygrillade benen, pensla dem med honungsmarinaden, häll resterande marinad över benen. Servera genast med ljummen bönsallad, för extra matglada är klyftpotatis ett gott tillbehör.

4
Tips! En kall smaksatt creme fraiche/gräddfil dippa är gott till! Smaklig måltid !