Hamburgare med ädelost

Du behöver 400 g nötfärs finmalen 2 msk barbecuesås 1 tsk salt 1 st ägg rapsolja att steka i grönsallad 20 st körsbärstomater 4 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs finmalen
  • 2 msk barbecuesås
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • rapsolja att steka i
  • grönsallad
  • 20 st körsbärstomater
  • 4 st hamburgerbröd fullkorn
  • 70 g ädelost (30 % fett)

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med barbequesås, salt och ägg. Forma färsen till hamburgare, gärna med en hamburgerpress.

2
Stek burgarna i lite olja, några minuter på var sida.

3
Skölj salladen och halvera körsbärstomaterna.

4
Lägg hamburgarna i bröden tillsammans med tunt skivad ädelost.

5
Servera med sallad och körsbärstomater.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 620, fett 32 g, kolhydrater 30 g och fibrer 5 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top