Du behöver
- 1 röd lök
- 1 tsk salt
- 1 nypa socker
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 kilo kokt färskpotatis
- 1–2 dl bredbladig persilja, hackad
- 1 msk rapsolja
- 1 msk citronsaft
- 1 nypa salt
- 500 g varmrökt lax
- grönsallad
Gör så här
1
Dela rödlöken och skiva den fint. Blanda löken med salt, socker och vinäger och låt dra en stund.
2
Skär potatisen i bitar och blanda med persilja.
3
Blanda olja, citronsaft och salt till en dressing som hälls över potatissalladen. Vänd sist ner den syltade rödlöken.
4
Fördela potatissalladen på fyra tallrikar. Bryt laxen i bitar och lägg ovanpå potatissalladen. Servera en grönsallad till.
Näringsvärde: Kcal 488, fett 16 g, kolhydrater 40 g och fibrer 5 g.