Du behöver

  • 1 röd lök
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kilo kokt färskpotatis
  • 1–2 dl bredbladig persilja, hackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • 500 g varmrökt lax
  • grönsallad

Gör så här

1
Dela rödlöken och skiva den fint. Blanda löken med salt, socker och vinäger och låt dra en stund.

2
Skär potatisen i bitar och blanda med persilja.

3
Blanda olja, citronsaft och salt till en dressing som hälls över potatissalladen. Vänd sist ner den syltade rödlöken.

4
Fördela potatissalladen på fyra tallrikar. Bryt laxen i bitar och lägg ovanpå potatissalladen. Servera en grönsallad till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 488, fett 16 g, kolhydrater 40 g och fibrer 5 g.