Du behöver
- 250 g skalade räkor (500 g oskalade)
- ½ gurka
- 16 sockerärter
- 10 vippor av fänkålsdill utan stjälkar (Odlar du inte fänkål, använd en ½ liten färsk fänkål med dillvippor.)
- ½ knippe finhackad gräslök
- ev gräslöksblommor
- Dressing
- 2 msk vit balsamvinäger
- ½ dl neutral olja, t ex solros eller majs
- 1 tsk stötta fänkålsfrön
- 1 krm torkad chilipeppar
- salt
Gör så här
1
Lägg de skalade räkorna i en skål. Skär gurkan i stavar.
2
Förväll sockerärterna en minut i lättsaltat vatten. Skölj direkt i kallt vatten.
3
Hacka fänkålsdillen lite grovt eller skär den färska fänkålen i tunna strimlor. Blanda gurka, ärter, fänkål och gräslök med räkorna. Dekorera med gräslöksblommor om du har.
4
Vispa ihop dressingen och blanda med grönsaker och räkor. Fördela i glas och servera med en gaffel.