Du behöver

  • 250 g skalade räkor (500 g oskalade)
  • ½ gurka
  • 16 sockerärter
  • 10 vippor av fänkålsdill utan stjälkar (Odlar du inte fänkål, använd en ½ liten färsk fänkål med dillvippor.)
  • ½ knippe finhackad gräslök
  • ev gräslöksblommor
  • Dressing
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • ½ dl neutral olja, t ex solros eller majs
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 krm torkad chilipeppar
  • salt

Gör så här

1
Lägg de skalade räkorna i en skål. Skär gurkan i stavar.

2
Förväll sockerärterna en minut i lättsaltat vatten. Skölj direkt i kallt vatten.

3
Hacka fänkålsdillen lite grovt eller skär den färska fänkålen i tunna strimlor. Blanda gurka, ärter, fänkål och gräslök med räkorna. Dekorera med gräslöksblommor om du har.

4
Vispa ihop dressingen och blanda med grönsaker och räkor. Fördela i glas och servera med en gaffel.