Du behöver

  • 200 g 5-minuterssill
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk grov fransk senap
  • 2 msk honung
  • 1–1 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk senapsfrön, svarta, gula eller både och
  • 300 g färskpotatis
  • Ogrässallad med violer
  • 14 stjälkar våtarv
  • ½ liter späda röllekablad
  • ca 20 violer eller minipenséer

Gör så här

1
Häll av spadet från sillen och skär filéerna i bitar. Blanda senapssorter och honung i en skål. Vispa i oljan lite i taget. Varva sill och senapssås i burk, ställ kallt till nästa dag.

2
Samla in våtarv, röllekablad och blommor. Skölj noga och låt rinna av. Förvara inlindat i fuktigt hushållspapper tills salladen ska serveras.

3
Häll upp sillen i individuella skålar och ställ på tallrikar när sillen ska ätas. Strö över senapskorn. Koka potatis och servera till sillen och salladen.


Kommentar:
Tillagningstid: 30 min + tid att dra.