Du behöver
- 200 g 5-minuterssill
- 2 msk fransk senap
- 2 msk grov fransk senap
- 2 msk honung
- 1–1 1/2 dl rapsolja
- 1 msk senapsfrön, svarta, gula eller både och
- 300 g färskpotatis
- Ogrässallad med violer
- 14 stjälkar våtarv
- ½ liter späda röllekablad
- ca 20 violer eller minipenséer
Gör så här
1
Häll av spadet från sillen och skär filéerna i bitar. Blanda senapssorter och honung i en skål. Vispa i oljan lite i taget. Varva sill och senapssås i burk, ställ kallt till nästa dag.
2
Samla in våtarv, röllekablad och blommor. Skölj noga och låt rinna av. Förvara inlindat i fuktigt hushållspapper tills salladen ska serveras.
3
Häll upp sillen i individuella skålar och ställ på tallrikar när sillen ska ätas. Strö över senapskorn. Koka potatis och servera till sillen och salladen.
Tillagningstid: 30 min + tid att dra.