Sommardessert med körvel och lavendel

Du behöver 2 skivade stänglar rabarber 1 msk vatten 2 msk socker 2 dl kaffegrädde 1 tsk vaniljsocker 1 dl gelésocker Multi ½ liter jordgubbar...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 skivade stänglar rabarber
  • 1 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl gelésocker Multi
  • ½ liter jordgubbar
  • ev 1 msk socker

Gör så här

1
Koka upp rabarbern i en kastrull med vattnet, häll på sockret när rabarbern börjar mjukna. Fördela i fyra små skålar, koppar eller glas.

2
Koka upp grädde, vaniljsocker och gelésocker, låt svalna något och häll över rabarberkompotten. Ställ i kylen tills det är dags att servera.

3
Mosa jordgubbarna som de är eller med lite socker med en gaffel och fördela i djupa tallrikar. Ställ rabarber- och vaniljkompotten i tallriken. Strö över blad av körvel och lavendelblommor.


Kommentar:
Tillagningstid: 25 min + kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top