Du behöver

  • 5-6 st Kronfågel grillade kycklingben eller 1 grillad kyckling
  • 1 paket fryst skaldjursmix + skalade räkor (ca 400 g tillsammans)
  • 1 hackad gul lök + 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 4 dl arborioris el långkornigt ris
  • Olja
  • 1 paket saffran 0,5 g
  • 1 orange paprika
  • 150 g salladsärter, lätt förvällda
  • 1 klase körsbärstomater
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här

1
Tina skaldjuren, stek kyckling/benen el använd färdiggrillade. Fräs lök, ris, saffran och lite olja i en gryta, tillsätt vatten och salt. Låt koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen.

2
Skär paprikan i mindre bitar och fräs den försiktigt tillsammans med skaldjursmixen/räkorna i het panna och sist tomaterna. Krydda med salt och peppar.

3
Vänd ner fräset och sockerärterna i riset tillsammans med kyckling/benen.

4
Strö över hackad persilja och servera genast.

5
Smaklig måltid!