Du behöver
- 5-6 st Kronfågel grillade kycklingben eller 1 grillad kyckling
- 1 paket fryst skaldjursmix + skalade räkor (ca 400 g tillsammans)
- 1 hackad gul lök + 1-2 vitlöksklyftor
- Salt och peppar
- 4 dl arborioris el långkornigt ris
- Olja
- 1 paket saffran 0,5 g
- 1 orange paprika
- 150 g salladsärter, lätt förvällda
- 1 klase körsbärstomater
- 1/2 dl hackad persilja
Gör så här
1
Tina skaldjuren, stek kyckling/benen el använd färdiggrillade. Fräs lök, ris, saffran och lite olja i en gryta, tillsätt vatten och salt. Låt koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen.
2
Skär paprikan i mindre bitar och fräs den försiktigt tillsammans med skaldjursmixen/räkorna i het panna och sist tomaterna. Krydda med salt och peppar.
3
Vänd ner fräset och sockerärterna i riset tillsammans med kyckling/benen.
4
Strö över hackad persilja och servera genast.
5
Smaklig måltid!