Honungsslungade vårprimörer med kycklingfilé

Du behöver 500-600 g Kronfågel Kycklingfilé Salt, peppar och timjan Matfett till stekning 700 g vårprimörer (blandat morötter, färsk lök, sugar snap/salladsärter, mindre squash) Dressing...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500-600 g Kronfågel Kycklingfilé
  • Salt, peppar och timjan
  • Matfett till stekning
  • 700 g vårprimörer (blandat morötter, färsk lök, sugar snap/salladsärter, mindre squash)
  • Dressing 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk olja

Gör så här

1
Skär grönsakerna i något mindre bitar och förväll varje sort för sig i saltat vatten men inte längre än de har mycket spänst kvar. Så här långt kan du förbereda!

2
Pensla de rumstempererade filéerna med ett tunt lager olja och strö på kryddor. Grilla dem i 8-10 minuter på varje sida eller tills de är precis klara.

3
Alternativ

4
bryn dem runt om i het panna och efterstek dem i 175-200° C i ca 20 min. Blanda samman dressingen, hetta upp i en stor panna, tillsätt grönsakerna och låt allt bli riktigt varmt. Servera genast till de grillade filéerna.

5
Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top