Du behöver
- 500-600 g Kronfågel Kycklingfilé
- Salt, peppar och timjan
- Matfett till stekning
- 700 g vårprimörer (blandat morötter, färsk lök, sugar snap/salladsärter, mindre squash)
- Dressing 1/2 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2-3 msk olja
Gör så här
1
Skär grönsakerna i något mindre bitar och förväll varje sort för sig i saltat vatten men inte längre än de har mycket spänst kvar. Så här långt kan du förbereda!
2
Pensla de rumstempererade filéerna med ett tunt lager olja och strö på kryddor. Grilla dem i 8-10 minuter på varje sida eller tills de är precis klara.
3
Alternativ
4
bryn dem runt om i het panna och efterstek dem i 175-200° C i ca 20 min. Blanda samman dressingen, hetta upp i en stor panna, tillsätt grönsakerna och låt allt bli riktigt varmt. Servera genast till de grillade filéerna.
5
Smaklig måltid !