Du behöver
- Ca 500 g Kronfågel kycklingfilé
- 4 port. pasta från Kungsörnen
- Matfett till stekning
- Ca 150 g salladsärter
- 2 dl creme fraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk grön pesto
- 1 påse riven ost ca 150 g
- 1 pkt knaperstekt bacon (140 g)
- Salt, peppar
- Garnering Ärtskott & tomat
Gör så här
1
Krydda filéerna väl med salt och peppar. Bryn dem väl runt om i stekpanna. Lägg in dem i ugnen, 200° C och låt eftersteka i ca 20 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Tillsätt salladsärterna vid slutet av koktiden på pastan.
3
Blanda creme fraiche, vitlök, grön pesto och ca halva mängden ost. Knaperstek baconet i mindre bitar och låt rinna av på hushållspapper.
4
Häll av vattnet från pastan och blanda med fraiche/oströran.
5
Krydda med salt och nymald svartpeppar. Servera pasta med skivad filé. Strö över önskad mängd bacon och resterande ost till.
6
Garnera med ärtskott och tomater. Servera en sallad till. Smaklig måltid !