Du behöver

  • Ca 500 g Kronfågel kycklingfilé
  • 4 port. pasta från Kungsörnen
  • Matfett till stekning
  • Ca 150 g salladsärter
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk grön pesto
  • 1 påse riven ost ca 150 g
  • 1 pkt knaperstekt bacon (140 g)
  • Salt, peppar
  • Garnering Ärtskott & tomat

Gör så här

1
Krydda filéerna väl med salt och peppar. Bryn dem väl runt om i stekpanna. Lägg in dem i ugnen, 200° C och låt eftersteka i ca 20 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Tillsätt salladsärterna vid slutet av koktiden på pastan.

3
Blanda creme fraiche, vitlök, grön pesto och ca halva mängden ost. Knaperstek baconet i mindre bitar och låt rinna av på hushållspapper.

4
Häll av vattnet från pastan och blanda med fraiche/oströran.

5
Krydda med salt och nymald svartpeppar. Servera pasta med skivad filé. Strö över önskad mängd bacon och resterande ost till.

6
Garnera med ärtskott och tomater. Servera en sallad till. Smaklig måltid !