Kycklingpiroger med sallad

Du behöver 200 g kronfågel kycklingfärs 1 st frp Maizena pajmix frp pajmix matfett till stekning 0.25 st paprika hackad röd 0.5 st lök hackad...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g kronfågel kycklingfärs
  • 1 st frp Maizena pajmix frp pajmix
  • matfett till stekning
  • 0.25 st paprika hackad röd
  • 0.5 st lök hackad gul
  • 0.5 st påse taco spice mix (ca 15 g)
  • ägg till pensling
  • sallad
  • gräddfil

Gör så här

Fräs löken mjuk och tillsätt kycklingfärsen som stekes grynig. Lägg i tärnad paprika och smaksätt med tacokrydda, får gärna vara kryddigt. Tillred degen enligt anvisning på förpackningen. Dela i fyra bitar. Forma bullar och kavla ut till runda kakor ca 15 cm i diameter. Fördela fyllningen på rundlarna och spara en kant runt om. Vik och nyp ihop degen ordentligt. Lägg dem på bakpappersklädd plåt, nagga och pensla med uppvispat ägg. Grädda dem i 225° C i 15 min. Låt svalna på galler utan duk. Servera en god sallad och klick gräddfil till. Tips! Bra måltid med en sallad, gott även som mellanmål och som utflyktsmat! Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top