Du behöver
- 1 Kronfågel Stor Ugnsklar Gårdskyckling ca 2 kg
- 2 äpplen
- 2 rosmarinkvistar
- Sås
- Ca 1 dl torr äppelcider
- 3 dl vispgrädde
- Sky från den stekta kycklingen
- Salt & vitpeppar
- Ljus maizena snabbredning
- Tillbehör
- Ca 6 port färskpotatis (finns fina i frysdisken)
- Ca 150 g salladsärter
- 2 huvud broccoli
- Ca 300 g morötter
Gör så här
1
Klyfta äpplena och lägg in i kycklingen tillsammans med rosmarinkvistarna. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Blanda äppelcider, vispgrädde och sky från den stekta kycklingen i en kastrull.
2
Låt alltsammans puttra ihop på svag värme ca 10 min. el. längre om man har tid.
3
Smaka av med salt och vitpeppar. Red av såsen till önskad konsistens med snabbredning.
4
Servera kyckling med potatis, sås och grönsaker.
5
Smaklig måltid !