Du behöver
- 1 st ark smörpapper
- frystejp (frys)tejp
- 3 st äggvitor
- 1 nypa salt
- 150 g choklad 70 %
- 1 tsk snabbkaffe finstött
- 3 st äggulor
- 2 st passionsfrukt
Gör så här
1
Klipp smörpapperet i fyra långa remsor, vik dem dubbla på längden. Tejpa fast de vikta remsorna som en krage på fyra portionsformar (minst 1 deciliter vardera), så att papperet når ett par centimeter ovanför formen.
2
Vispa äggvitorna fasta med saltet i ren skål med rena vispar.
3
Smält bruten choklad i medel-stor bunke med kaffepulver i mikron, cirka 30 + 15 sekunder på högsta effekt.
4
Rör om och blanda i en äggula i taget. Rör jämnt mellan gulorna och vänd sist i äggvitepöset med så få tag som möjligt.
5
Fördela i kragformarna och ställ i frysen 45–60 minuter. Servera med passionsfrukt.
Tillagningstid: 15 min +frystid