Chokladmousse med passionsfrukt

Du behöver 1 st ark smörpapper frystejp (frys)tejp 3 st äggvitor 1 nypa salt 150 g choklad 70 % 1 tsk snabbkaffe finstött 3 st...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st ark smörpapper
  • frystejp (frys)tejp
  • 3 st äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 150 g choklad 70 %
  • 1 tsk snabbkaffe finstött
  • 3 st äggulor
  • 2 st passionsfrukt

Gör så här

1
Klipp smörpapperet i fyra långa remsor, vik dem dubbla på längden. Tejpa fast de vikta remsorna som en krage på fyra portionsformar (minst 1 deciliter vardera), så att papperet når ett par centimeter ovanför formen.

2
Vispa äggvitorna fasta med saltet i ren skål med rena vispar.

3
Smält bruten choklad i medel-stor bunke med kaffepulver i mikron, cirka 30 + 15 sekunder på högsta effekt.

4
Rör om och blanda i en äggula i taget. Rör jämnt mellan gulorna och vänd sist i äggvitepöset med så få tag som möjligt.

5
Fördela i kragformarna och ställ i frysen 45–60 minuter. Servera med passionsfrukt.


Kommentar:
Tillagningstid: 15 min +frystid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top