Du behöver
- 10–12 (färsk)potatisar
- vatten, salt
- 1 salladshuvud
- 200 g ätfärdiga
- kidneybönor
- 10 rädisor
- 1 msk olivolja
- 1 dl mager yoghurt
- 1 dl söt, grov senap
- rivet skal av 1 citron
- 300 g halloumiost
- (färsk) timjan
Gör så här
1
Koka sköljd potatis, gärna med skal kvar, mjuk i saltat vatten, låt rinna av ordentligt. Skiva.
2
Skölj och skaka av salladen, skölj igenom bönorna. Fördela sallad, potatis och bönor på tallrikar. Skölj rädisorna, blanka dem med oljiga händer. Skiva och lägg på tallrikarna.
3
Blanda yoghurt med senap och citronrasp. Klicka upp i portionskoppar.
4
Stek eller grilla oljade skivor av halloumi med repade timjanblad till fin färg.
5
Servera bums, ovanpå salladen.
Näringsvärde: Kcal 425, fett 17 g , kolhydrater 41 g och fibrer 7 g