Timjanhalloumi med rädissallad

Du behöver 10–12 (färsk)potatisar vatten, salt 1 salladshuvud 200 g ätfärdiga kidneybönor 10 rädisor 1 msk olivolja 1 dl mager yoghurt 1 dl söt, grov...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 10–12 (färsk)potatisar
  • vatten, salt
  • 1 salladshuvud
  • 200 g ätfärdiga
  • kidneybönor
  • 10 rädisor
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl mager yoghurt
  • 1 dl söt, grov senap
  • rivet skal av 1 citron
  • 300 g halloumiost
  • (färsk) timjan

Gör så här

1
Koka sköljd potatis, gärna med skal kvar, mjuk i saltat vatten, låt rinna av ordentligt. Skiva.

2
Skölj och skaka av salladen, skölj igenom bönorna. Fördela sallad, potatis och bönor på tallrikar. Skölj rädisorna, blanka dem med oljiga händer. Skiva och lägg på tallrikarna.

3
Blanda yoghurt med senap och citronrasp. Klicka upp i portionskoppar.

4
Stek eller grilla oljade skivor av halloumi med repade timjanblad till fin färg.

5
Servera bums, ovanpå salladen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 425, fett 17 g , kolhydrater 41 g och fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top