Laxtartar med fläder- och limedressing

Du behöver 500 g rå lax, skuren i små tärningar 2 msk kapris 1 salladslök, finhackad Dressing 2 msk outspädd fläderblomssaft 3 msk saft från...

Tillagningstid: 15 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 500 g rå lax, skuren i små tärningar
  • 2 msk kapris
  • 1 salladslök, finhackad
  • Dressing
  • 2 msk outspädd fläderblomssaft
  • 3 msk saft från citron
  • 1 1/2 tsk senap, gärna dijon
  • 3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • Bröd
  • 12 tunna skivor vitt bröd (gärna baguette)
  • smör
  • Tillbehör
  • 150 g forell- eller laxrom
  • 1–2 salladslökar, skivade

Gör så här

1
Blanda laxen med kapris och lök. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda den med laxen.

2
Smöra och rosta brödskivorna. Fördela laxen på brödskivorna och toppa med rom och lök.

3
Tips! Använder du odlad lax behöver den inte frysas innan, vildfångad kan du frysa i två dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top