Du behöver
- 500 g rå lax, skuren i små tärningar
- 2 msk kapris
- 1 salladslök, finhackad
- Dressing
- 2 msk outspädd fläderblomssaft
- 3 msk saft från citron
- 1 1/2 tsk senap, gärna dijon
- 3 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- Bröd
- 12 tunna skivor vitt bröd (gärna baguette)
- smör
- Tillbehör
- 150 g forell- eller laxrom
- 1–2 salladslökar, skivade
Gör så här
1
Blanda laxen med kapris och lök. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda den med laxen.
2
Smöra och rosta brödskivorna. Fördela laxen på brödskivorna och toppa med rom och lök.
3
Tips! Använder du odlad lax behöver den inte frysas innan, vildfångad kan du frysa i två dygn.