Sorbet med smak av fläder

Du behöver 4 dl fläderblomssaft outspädd 2 st citron saften, ca 2 1/2 dl 4 st äggvitor 1.5 msk strösocker Gör så här 1 Blanda...


5 portioner

Du behöver

  • 4 dl fläderblomssaft outspädd
  • 2 st citron saften, ca 2 1/2 dl
  • 4 st äggvitor
  • 1.5 msk strösocker

Gör så här

1
Blanda fläderblomssaft och citronsaft och frys till hälften (cirka

2
1 timme).

3
Vispa äggvitorna hårt. Rör ner äggvitor och socker i den halvfrusna saften. Smaka av.

4
Frys vidare 2–3 timmar.


Kommentar:
Tillagningstid: cirka 4 timmar inkl frystid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top