Chili con chicken

Du behöver 400 g Kronfågel kycklingfärs Matfett till stekning 1 hackad gul lök 1 hackad vitlöksklyfta 1/2-1 hackad röd pepparfrukt utan kärnor 500 g krossade...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklingfärs
  • Matfett till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2-1 hackad röd pepparfrukt utan kärnor
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika i tärningar
  • Kött/grönsaksbuljong från fond eller tärning
  • salt
  • peppar
  • oregano
  • paprikapulver etc.
  • 1 burk vita bönor (ca 400 g)
  • 1 knippe timjan
  • Tillbehör
  • Vitt lantbröd

Gör så här

Tillagning Bryn färsen smulig i matfett. Tillsätt lök/vitlök som får puttra med tills den mjuknat. Krydda. Tillsätt resterande ingredienser utan bönorna. Späd ev med buljong och låt puttra samman till en mustig röra. Blanda i bönorna och smaka av med mera kryddor. Rör ner hackad timjan eller valfri örtkrydda. Servera med endast bröd eller komplettera med kokt ris eller pasta. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top