Du behöver
- 400 g Kronfågel kycklingfärs
- Matfett till stekning
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1/2-1 hackad röd pepparfrukt utan kärnor
- 500 g krossade tomater
- 1 röd paprika i tärningar
- Kött/grönsaksbuljong från fond eller tärning
- salt
- peppar
- oregano
- paprikapulver etc.
- 1 burk vita bönor (ca 400 g)
- 1 knippe timjan
- Tillbehör
- Vitt lantbröd
Gör så här
Tillagning Bryn färsen smulig i matfett. Tillsätt lök/vitlök som får puttra med tills den mjuknat. Krydda. Tillsätt resterande ingredienser utan bönorna. Späd ev med buljong och låt puttra samman till en mustig röra. Blanda i bönorna och smaka av med mera kryddor. Rör ner hackad timjan eller valfri örtkrydda. Servera med endast bröd eller komplettera med kokt ris eller pasta. Smaklig måltid!