Du behöver
- 600 g småpotatis
- 600 g benfri fläskkotlett
- 1 kruka timjan, hackad
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1 citron, saften
- salt, nymalen svartpeppar
- 10 cocktailtomater, halverade
- 1 burk (à 400 g) stora vita bönor, sköljda, avrunna
- 1 bunt bladpersilja, bladen, hackade
- 1 1/2 rödlök, finhackad
- Dressing
- 2 msk honung
- 2 msk olivolja
- 1 msk helkornsdijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt, nymalen svartpeppar
- citronklyftor till servering
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Skär ett rutmönster i kotletterna, vänd ihop dem med timjan, vitlök och citronsaft. Salta och peppra.
3
Vänd ihop kokt potatis, halverade tomater, bönor, persilja och rödlök. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda i salladen.
4
Stek kotletterna i mycket het grillpanna, 3 minuter per sida.
5
Servera med potatissalladen och var sin citronklyfta.
Näringsvärde: Kcal 600, fett 22 g, kolhydrater 60 g och fibrer 10 g