Du behöver

  • 600 g småpotatis
  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 1 kruka timjan, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 citron, saften
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 10 cocktailtomater, halverade
  • 1 burk (à 400 g) stora vita bönor, sköljda, avrunna
  • 1 bunt bladpersilja, bladen, hackade
  • 1 1/2 rödlök, finhackad
  • Dressing
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk helkornsdijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt, nymalen svartpeppar
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.

2
Skär ett rutmönster i kotletterna, vänd ihop dem med timjan, vitlök och citronsaft. Salta och peppra.

3
Vänd ihop kokt potatis, halverade tomater, bönor, persilja och rödlök. Vispa samman ingredienserna till dressingen och blanda i salladen.

4
Stek kotletterna i mycket het grillpanna, 3 minuter per sida.

5
Servera med potatissalladen och var sin citronklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 600, fett 22 g, kolhydrater 60 g och fibrer 10 g