Du behöver
- 8 st persikor vit sort eller vanlig olivolja till grillning
- 2 st buffelmozzarella klumpar
- 1 st rödlök strimlad
- 1 dl oliver av god kvalitet
- flingsalt
- svartpeppar nymalen
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk flytande honung
Gör så här
1
Dela, kärna ur och skär persikorna i centimetertjocka klyftor. Pensla dem lätt med olivolja på båda sidor och grilla hastigt så att de får ett fint grillmönster.
2
Lägg klyftorna på ett fat och riv över mozzarellan och rödlöksstrimlorna. Fördela oliverna över och strö på några nypor flingsalt. Dra ett par varv med pepparkvarnen.
3
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung och skeda över. Serveras ljummen eller avsvalnad, men inte kyld.
Recept ur kokböckerna ”Jamie grillar”, ”BBQ” och ”Fixa grillen”.