Grillade persikor med mozzarella, rödlök och oliver

Du behöver 8 st persikor vit sort eller vanlig olivolja till grillning 2 st buffelmozzarella klumpar 1 st rödlök strimlad 1 dl oliver av god...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 st persikor vit sort eller vanlig olivolja till grillning
  • 2 st buffelmozzarella klumpar
  • 1 st rödlök strimlad
  • 1 dl oliver av god kvalitet
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung

Gör så här

1
Dela, kärna ur och skär persikorna i centimetertjocka klyftor. Pensla dem lätt med olivolja på båda sidor och grilla hastigt så att de får ett fint grillmönster.

2
Lägg klyftorna på ett fat och riv över mozza­rellan och rödlöksstrimlorna. Fördela oliverna över och strö på några nypor flingsalt. Dra ett par varv med pepparkvarnen.

3
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung och skeda över. Serveras ljummen eller avsvalnad, men inte kyld.


Kommentar:
Recept ur kokböckerna ”Jamie grillar”, ”BBQ” och ”Fixa grillen”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top