Du behöver
- 1 gul lök
- 1 tsk olivolja
- 8 dl buljong
- 5 potatisar, mjuk sort
- 250 g frysta ärter
- 1 dl havregrädde
- 1 kruka mynta
- salt
- vitpeppar
Gör så här
1
1.Hacka löken. Fräs i olja. Häll på buljongen.
2
2. Skala potatisen och skär i bitar. Koka i buljongen tills den är helt mjuk.
3
3. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma. Mixa soppan med havregrädde och hälften av myntan. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Servera soppan toppad med mynta.
Gluten- och laktosfri
Ärter är protein-, vitamin- och mineralrika. Dessutom innehåller de en hög andel vattenlösliga fibrer.
Vill du få soppan lite mer matig kan du mixa i en burk med vita bönor. Vill du få soppan lite mer matig kan du mixa i en burk med vita bönor.
171 kcal
7 g protein
5 g fett
23 g kolhydrater
(per portion)