Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 8 dl buljong
  • 5 potatisar, mjuk sort
  • 250 g frysta ärter
  • 1 dl havregrädde
  • 1 kruka mynta
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
1.Hacka löken. Fräs i olja. Häll på buljongen.

2
2. Skala potatisen och skär i bitar. Koka i buljongen tills den är helt mjuk.

3
3. Tillsätt ärterna och låt dem bli genomvarma. Mixa soppan med havregrädde och hälften av myntan. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Servera soppan toppad med mynta.


Kommentar:
Gluten- och laktosfri
Ärter är protein-, vitamin- och mineralrika. Dessutom innehåller de en hög andel vattenlösliga fibrer.
Vill du få soppan lite mer matig kan du mixa i en burk med vita bönor. Vill du få soppan lite mer matig kan du mixa i en burk med vita bönor.
171 kcal
7 g protein
5 g fett
23 g kolhydrater
(per portion)