Du behöver

  • 75 g färsk spenat
  • 4 kiwifrukter
  • 250 g vita, stora kokta bönor
  • 50 g groddar, alfalfa eller blandade
  • 1 dl minifraiche
  • 1 citron, saften från
  • örtsalt

Gör så här

1
1. Skär ev spenaten i mindre bitar.

2
2. Skala kiwin och skär i skivor.

3
3. Låt bönorna rinna av och skölj dem i nytt vatten.

4
4. Blanda spenat, kiwi och bönor. Toppa med groddar.

5
5. Blanda lättfraiche med citron. Smaka av med örtsalt. Servera dressingen till salladen.


Kommentar:
Kiwi innehåller bland annat C-vitamin och är också rik på kalium. Förvara gärna kylskåpskallt.
En glutenfri förrätt. Eller gör en större portion till lunch ?som huvudrätt.
148 kcal
8 g protein
3 g fett
18 g kolhydrater
(per portion)