Du behöver
- 75 g färsk spenat
- 4 kiwifrukter
- 250 g vita, stora kokta bönor
- 50 g groddar, alfalfa eller blandade
- 1 dl minifraiche
- 1 citron, saften från
- örtsalt
Gör så här
1
1. Skär ev spenaten i mindre bitar.
2
2. Skala kiwin och skär i skivor.
3
3. Låt bönorna rinna av och skölj dem i nytt vatten.
4
4. Blanda spenat, kiwi och bönor. Toppa med groddar.
5
5. Blanda lättfraiche med citron. Smaka av med örtsalt. Servera dressingen till salladen.
Kiwi innehåller bland annat C-vitamin och är också rik på kalium. Förvara gärna kylskåpskallt.
En glutenfri förrätt. Eller gör en större portion till lunch ?som huvudrätt.
148 kcal
8 g protein
3 g fett
18 g kolhydrater
(per portion)