Kycklingwok

Du behöver 250-300 g Kronfågel salladskyckling (tärnad filé, lårfilé går också bra, krydda och stek tills genomstekt) Matfett/olja till stekning Salt och peppar 1 knippe...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250-300 g Kronfågel salladskyckling (tärnad filé, lårfilé går också bra, krydda och stek tills genomstekt)
  • Matfett/olja till stekning
  • Salt och peppar
  • 1 knippe färska morötter
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 squash
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 röd paprika
  • 2 port. kokt pasta (lumaconi snäckor)
  • Hot sweet chilisås

Gör så här

1
Stek kyckling köttet kort i het panna tills det får lite färg. Ta upp köttet och lägg i separat skål så länge.

2
Skrubba och dela morötterna, klyfta löken och skiva squashen.

3
Ta bort en bit på sparrisskaften som är träiga och skär paprikan i ganska stora bitar.

4
Fräs alltsammans utom sparrisen i ett par minuter, krydda med salt och peppar. Tillsätt sparrisbitar, pasta och kyckling. Hetta upp och låt allt få fin färg.

5
Ringla hot sweet chilisåsen över. Servera genast.

6
Tips! En smaksatt creme fraiche kan vara gott till!

7
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top