Du behöver

  • 1,5 dl röda linser
  • 1 dl quinoa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 50 g valnötter
  • 1 röd paprika
  • salt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
1. Koka linser och quinoa efter anvisningar på respektive förpackning.

2
2. Mixa linser, quinoa, vitlök och sambal oelek. Hacka valnötterna grovt. Hacka paprikan mycket fint. Blanda med linsröran.

3
3. Forma till biffar och stek på låg värme tills de känns genomstekta.

4
4. Skär salladen i avlånga fjärdedelar. Grilla eller stek i grillpanna med olja tills salladen fått färg.

5
5. Servera biffar och sallad tillsammans, ev med en kall sås.


Kommentar:
Gluten- och laktosfri
Smakrika och genomnyttiga biffar med en sallad som får betydligt mer smak när den grillats.
Romansallad passar utmärkt att grilla. Den gör sig även bra med vitlök och parmesan. Innehåller hög dos av antioxidanter.
237 kcal
9 g protein
13 g fett
21 g kolhydrater
(per portion)