Du behöver

  • 2 squash
  • 1 purjolök
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 250 g Keso mini
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 2–3 filodegsark (beroende på sort)
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Skär squash och purjo i tunna skivor. Använd i stort sett hela purjon, utom de hårda bitarna på blasten. Fräs tills de mjuknat och fått lite färg.

3
3. Skär bottnarna i mindre bitar, blanda med squash, purjo, keso och ost. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Rulla ut filodegen. Arbeta snabbt, annars torkar arken. Pensla arken med olja innan de läggs ovanpå varandra. Pensla även översta lagret. Häll fyllningen i mitten och vik upp degen så att fyllningen täcks helt. Försök att krusa degen lite med händerna. Pensla på lite olja.

5
5. Baka i ugn i 20–30 minuter. Lägg på bakplåtspapper eller liknande så fort degen fått fin färg, annars bränns den lätt.

6
6. Servera varm eller ljummen.


Kommentar:
En strudel som smakar vår. Servera den med en lätt grönsallad eller som del av en buffé.
Purjolöken har en mild, fin smak, är kalorisnål och innehåller massa bra fibrer.
197 kcal
11 g protein
8 g fett
19 g kolhydrater
(per portion)